Hotel Caní El Vilà

Residència canina Barcelona

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

Alguns gossos ho passen molt malament quan arriba qualsevol època en la qual certs humans decideixen divertir-se amb els petards. Cap d’any, celebracions després d’alguna victòria en el futbol, Falles, Sant Joan … en fi, el calendari està ple d’esdeveniments així a tot Espanya.

No hi ha, tots ho sabem, solucions miraculoses. Però sí que hi ha algunes mesures que poden ajudar i aquí compartim algunes d’elles.

Una prèvia a totes és tenir molta cura en passejar els gossos quan sabem que algú pot llençar un petard: és fàcil que s’espantin i surtin corrent. Reviseu bé que no se li pugui deixar anar el collaret, n’hi ha prou una tirada inesperada perquè puguem perdre de vista al nostre gos després d’un ensurt. En aquests dies, millor passejar els gossos sempre amb corretja, per si de cas.

1. No deixar el gos sol a casa i si pot ser, intentar que estigui en una habitació el més allunyada possible del soroll.

Si el teu can està acostumat a estar en el seu transportí i l’associa a moments agradables, a viatges en què està a prop teu, etc. pots deixar que es fiqui dins, però no el deixis sol i dins del transportí tampoc, és clar. Fins i tot ho pots cobrir en part amb alguna tovallola perquè se senti més protegit.

2. Mantenir la calma i intentar transmetre aquesta mateixa sensació a l’animal, però sense exagerar, amb normalitat. La qüestió està en no reforçar, sense voler, just el comportament que busquem evitar.

3. Generar un altre tipus de sorolls que ‘ocultin’ el so dels petards.

Encendre la ràdio o la TV, posar música tranquil·la: es tracta que sons no alarmants serveixin per oferir la sensació de normalitat i calma.

4. Adaptil

Es tracta d’un producte creat a partir d’una feromona natural que ajuda a disminuir l’estrès, tant en gossos adults com en cadells.

Convé començar a fer-lo servi, en alguna de les seves modalitats, almenys una setmana abans de l’arribada de la pirotècnia.

En versió difusor elèctric, dispersa en l’aire la mateixa feromona que utilitzen les mares després del part per calmar els cadells. No és ni sedant ni tranquil·litzant.

A alguns cans els funciona realment bé però, com sempre, el millor és preguntar al vostre veterinari.

5. Roba ‘Calmant’, les samarretes tranquil·litzadores

En anglès es diu Thundershirt i és una peça basada en la teràpia per pressió: aconsegueix un efecte calmant en exercir una pressió suau i constant sobre el tors del gos. Això fa que s’alliberin hormones calmants del tipus endorfines i oxitocinas.

Cal acostumar al can a aquesta peça perquè funcioni, no es tracta de col·locar-li directament el dia en què comencen a sonar els petards.

Si no teniu una peça d’aquest tipus, també podeu provar a col·locar-li alguna samarreta calenteta que li quedi ajustada per intentar generar el mateix efecte. Però, de nou, si no està acostumat a portar roba, caldria habituar abans del dia dels petards perquè sigui efectiu.

Aneu amb compte en segons quins calmants o sedants…. Que el gos estigui conscient i no pugui reaccionar a refugiar-se per manca de mobilitat a causa d’algun tipus de medicació no sols no ajudarà al vostre estimat gos, sinó que pot crear-li un trauma més gran del que ja té.Novament us recomanem que consulti al seu veterinari de confiança de l’eficàcia i efectes secundaris de qualsevol calmante.También pot consultar el nostre etòleg.

Si aquestes opcions no us convencen, us recordem que el nostre hotel es troba allunyat dels nuclis urbans i que està rodejat de naturalesa. A l’Hotel Caní el Vilà el vostre gos estarà tranquil i segur, sense petards que l’inquietin.

Pots fer un tour per les nostres instal.lacions anant a la pàgina d’inici