Hotel Caní El Vilà

Residència canina Barcelona

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

Un gos no és un caprici, és una responsabilitat. Pensi que adoptar o comprar un animal és ampliar amb un nou membre la família. No oblidi que alguns cans poden estar amb tu 15 o fins i tot 20 anys. Aquí té vuit preguntes, en forma de test, que s’ha de plantejar abans d’adquirir un gos.

 Per què vull un gos?

 La primera pregunta que s’hauria de fer és per què vol tenir un gos. Si la resposta és vaga (no ho sé), el mou la inèrcia (el meu fill vol un gos) o el simple contagi (tots tenen gos) hauria de reconsiderar la seva decisió. Pensi que un gos pot viure entre 15 i 20 anys.

L’adquisició d’un gos és un compromís de per vida. “Si pretens desfer d’ell quan els nens creixin o et cansis de l’animal, no haurien acollir un animal a casa. Les protectores i gosseres estan plenes de gossos que han perdut la seva llar per culpa de les decisions impulsives i poc responsables dels seus amos”

 Tinc diners per tenir un gos?

 Miri la seva butxaca. I esculli un gos que s’adapti a la seva capacitat econòmica. La diferència entre adoptar, amb poca despesa econòmica, o comprar un gos (el preu del gos pot variar entre 300 i 1.500 euros) no ho és tot. L’animal necessitarà aliment, i no menja el mateix un gos petit que un de gran.

Les vacunes, les visites al veterinari i la perruqueria (és més costós per a un animal de pèl llarg que per a un altre de pelatge escàs) són despeses addicionals que ha de tenir en compte a l’adquirir un animal.

 Quin espai tinc?

 Abans d’optar per una raça petita, mitjana o gran mireu la seva llar i sigui realista en calcular l’espai disponible per al seu nou amic. El gos necessita un lloc per dormir, llocs identificats per menjar i espai per caminar. L’aspecte d’un gos no ha de ser l’únic motor que determini la decisió. A més de la mida compte la personalitat: hi ha races més tranquil · les, sociables o nervioses.

 Vull ampliar la família?

 L’arribada d’un gos suposa comptar amb un nou membre a casa. Per això, la seva personalitat ha d’encaixar. La presència de nens o nadons a la llar obliga a elegir els animals més afectuosos. Els seus hàbits i aficions també es veuran alterats, de manera que ha de buscar un animal que s’adapti al seu estil de vida. “Però si et passes la vida al sofà i pretens que el teu gos també ho faci hauries de pensar-t’ho dues vegades”, el gos necessiten activitat, exercici regular, joc.

 Per la seva banda,el gos pot ajuda a cobrir importants necessitats de la família d’acollida. “Un animal de companyia pot proporcionar l’afecte que a moltes persones els és tan difícil aconseguir”. Si viu en família o en parella, consideri que ells també haurien opinar sobre portar un gos a casa.

 Tinc el suficient temps per dedicar-li?

 Els gossos el necessiten per sortir a passejar i jugar. Precisen de la seva companyia: un gos que passa sol a casa llargs períodes de temps no és feliç.

A més, tenen predisposició a fer entremaliadures. “Si realment no li veus la gràcia a despertar amb una pilota de tennis bavejada a la teva cara o amb un cadellet que decideix despertar a les 4:00 del matí, potser un altre animal sigui l’elecció ideal”.

 Sóc tolerant als pèls?

 Algunes races de gossos són més peludes que altres. En qualsevol cas, amb un animal a casa no triguen a aparèixer les boles de pèl a les cantonades , sobre el sofà i en la roba. Per tot això, pregunteu-vos com de tolerant és als pèls del gos. Els gossos necessiten, així mateix, que se’ls raspalli per mantenir el seu pelatge net i sa. I això és, de nou, temps de dedicació a l’animal.

 Estic preparat per les malifetes i destrosses?

 Un nou gos a la llar pot causar certs trastorns. Alguns gossos remouen la terra dels testos, esgarrapen els mobles o roseguen les nostres sabates. El normal és que amb una educació seguint el nostre curs online i paciència aquestes molèsties desapareguin amb el temps, encara que de vegades és necessari un ensinistrament professional.

 Tinc esperit de sacrifici?

 Les passejades en ple hivern abans d’anar a treballar, l’aparició de puces o paparres i les possibles malalties que poden sorgir amb el temps comporten un gran esperit de sacrifici i amor cap al nou gos. Adquirir un animal ha d’implicar el compromís d’atendre al gos fins que mori.

 Consells

 Responeu amb honestedat a les vuit preguntes del test abans d’adquirir un gos.

No adquireixi un animal per inèrcia o per contagi d’altres persones.

Recordeu que un gos és un despesa continua, per exemple en alimentació o veterinaris.

Pregunta’t si té espai a casa perquè el gos corri i jugui el que necessita.

Pensi que necessitarà temps per treure’l a passejar, per als raspallats i les visites al veterinari.

I per últim i molt important després de valorar aquestes preguntes i decidir que voleu un gos:

Penseu si us estimeu més un gosset de compra o bé voleu donar una oportunitat als milers de gossos que hi han als refugis i protectores per culpa en molts casos de  compres impulsives sense valorar res del que us hem dit en aquest escrit.

Si estàs interessat en adoptar, mira el nostre apartat d’ADOPCIONS

Descarregat aquest arxiu en format pdf:  Per què un gos